Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

De Beste Website Makers anno 2024 | 9 Opties voor Ondernemers

Ben je op zoek naar de beste website maker om jouw website of webshop te maken? Er talloze opties beschikbaar die je helpen bij het bouwen van een professionele site. Maar wat is nu de beste website builder voor jouw bedrijf?

Website maker Webnemer

Voordelen

Een van de voordelen van Webnemer is de gebruiksvriendelijke interface en snelle chatsupport. Zelfs zonder technische kennis kun je met deze website builder gemakkelijk snel een website (of webshop) in elkaar zetten. Daarnaast biedt Webnemer een breed scala aan mooie website templates waaruit je kunt kiezen. 

Verder geeft Webnemer je de mogelijkheid om gratis je website te maken en gaat je abonnement pas in, wanneer je je website live brengt.

Naast het maken van je website biedt Webnemer talloze extra marketing functies, zoals de online afspraken kalender, een complete email marketing omgeving en de mogelijkheid om je eigen leeromgeving te lanceren. 

Nadelen

Webnemer is vooral geschikt voor ondernemers die snel willen groeien en hun website (of shop) zien als marketinginstrument. Hoewel Webnemer een naadloze koppeling heeft met Zapier en daardoor gekoppeld kan worden met 1000-den systemen en applicaties, zijn er geen losse plug-ins verkrijgbaar. 

Ben je op zoek naar specifieke koppelingen of functies, bekijk dan hun website of zoek uit of de koppeling ook gerealiseerd kan worden via Zapier. 

Prijs

De prijs van Webnemer is afhankelijk van het pakket dat je kiest, maar je kunt Webnemer al gebruiken vanaf 39 euro per maand. 

  • Vanaf 39 euro per maand

Jimdo

Voordelen

Jimdo is een website maker die vooral geschikt is voor startende ondernemers zonder strenge eisen. Met Jimdo kun je snel en eenvoudig jouw eigen website of webshop maken. Ze bieden zelfs een gratis pakket aan, maar wel met (zeer) beperkte functies. 

Nadelen

Een nadeel van Jimdo is dat de meeste versies beperkte functionaliteiten bieden. Daarnaast zijn de templates van Jimdo iets minder professioneel dan die van andere website makers.

Prijs

Jimdo biedt verschillende pakketten aan, variërend in functionaliteit en prijs. Je kunt al een eenvoudige website maken met een budgetvriendelijk pakket. 

  • Vanaf 9 euro per maand

JouwWeb

Voordelen

Met JouwWeb kun je een website bouwen zonder veel technische kennis. De website maker is gebruiksvriendelijk en biedt enkele handige functies zoals het integreren met een webshop. Daarnaast kun je kiezen uit een breed scala templates.

Nadelen

JouwWeb heeft geen marketingfuncties en is meer geschikt als je op zoek bent naar een ‘platte website’.  

Prijs

  • Vanaf 4,50 euro per maand

Website maker van Mijn Domein

Voordelen

De website maker van Mijn Domein bestaat al weer een tijdje en is vooral bedoeld om meer klanten naar Mijn Domein te trekken. Het biedt je enkele handige functies als je gewoon snel een website live wilt hebben staan. 

Nadelen

Een groot nadeel is dat je bouwer niet kunt proberen en dat je direct je domeinnaam bij hen moet vastleggen. Hiermee zit je enigszins ‘opgelosten’. Daarnaast is de supportafdeling erg lastig te bereiken en het platform niet te koppelen of uit te breiden met andere plug-ins of applicaties. 

Prijs

  • Vanaf 10 euro per maand (maar je moet ook je domeinnaam bij Mijn Domein onderbrengen)

Website maker Webflow

Voordelen

Webflow is een krachtige website maker die zeer geschikt is voor het bouwen van complexe websites. Met Webflow kun je jouw website volledig op maat maken en heb je volledige controle over het design en de functionaliteit. Het is vooral een geschikte website builder als je zeer complexe websites wilt maken met veel creativiteit en bewegende elementen. 

Nadelen

Een nadeel van Webflow is dat het niet de meest gebruiksvriendelijke website maker is. Het vergt enige technische kennis en ervaring om het maximale uit Webflow te halen. Ook is er geen Nederlandse support aanwezig. 

Prijs

  • Vanaf 14 dollar per maand

Website maker van Hostnet

Voordelen

De website builder van Hostnet lijkt op die van mijn domein. Hostnet biedt verschillende templates en functionaliteiten aan waarmee je snel kunt starten. 

Nadelen

De website builder is minder uitgebreid dan zijn concurrenten en je hebt niet de keuze om je domeinnaam ergens anders onder te brengen. 

Prijs

  • Vanaf 9,50 euro per maand

Website maker Weebly

Voordelen

Weebly bestaat al jaren en heeft veel klanten over de hele wereld. Ze bieden zowel functionaliteiten voor een website als webshop aan. 

Nadelen

Een nadeel van Weebly is de Engelstalige support en het ontbreken van een livechat. 

Prijs

  • Vanaf 14 euro per maand

Website maker Squarespace

Voordelen

Squarespace draait al jaren mee en heeft veel templates beschikbaar. 

Nadelen

Een nadeel van Squarespace is dat het niet de meest gebruiksvriendelijke website maker is. Het vergt enige technische kennis en ervaring om een template aan te passen aan je eigen wensen. 

Prijs

  • Vanaf 11 euro per maand

Website maker Wix

Voordelen

Wix is een populaire website maker onder startende ondernemers. Ze bieden goede support en een groot scale aan templates. 

Nadelen

Templates zijn lastig aan te passen en om je eigen website volledig naar je zin te maken zul je het programma eerst goed moeten leren kennen. 

Prijs

  • Vanaf 10 euro per maand

Hoe kies je de juiste website maker?

Met zoveel opties beschikbaar kan het lastig zijn om het juiste programma te kiezen. Het is belangrijk om goed te kijken naar jouw eigen wensen, behoeften en budget.

Wil je bijvoorbeeld een eenvoudige website maken of heb je behoefte aan geavanceerde functionaliteiten zoals een webshop?

Omdat het kiezen nog best lastig kan zijn, zullen we dat samen stap voor stap doen. 

Stap 1 | Kies 3 opties uit

Maak het jezelf niet te moeilijk. Kies gewoon 3 programma’s uit.  Vergelijk ze met elkaar en maak voor ieder programma een account aan. De meeste website makers van dit moment bieden je een gratis proefperiode of pakket aan waardoor je het programma altijd eerst kunt testen. 

Stap 2 | Test en maak een homepage

Vaak worden gebruikers gecharmeerd van een bepaalde template en komen ze er pas later achter dat het maken of aanpassen van hun website toch nog best lastig is. Kies daarom voor een template die bij je past en probeer direct of je een homepage kunt maken. 

Geef jezelf daarvoor maximaal 30 minuten. 

Welk programma lukt dat het beste?

Stap 3 | Vergeet de prijs

Ja, de prijs is belangrijk. Nog belangrijker is het dat je een website maker kiest waarmee je gemakkelijk kunt werken. Een pakket waarmee je gemakkelijk al je pagina’s op je website maakt, beheert en optimaliseert. 

Conclusie

Er is genoeg keuze op dit moment om zelf een professionele website te maken. Test het programma altijd eerst uit voordat je een betaald account maakt. Lukt het met het programma om gemakkelijk je website aan te passen? Bieden ze handige functies die je tijd besparen? Hebben ze snelle en klantvriendelijke support?

Veelgestelde vragen

Welke website builders zijn de beste voor het maken van mijn eigen website?

Er zijn veel website builders beschikbaar, maar enkele van de beste opties voor het maken van jouw eigen website in 2024 zijn Wix, Webnemer en Weebly.

Kan ik mijn eigen domeinnaam gebruiken bij het maken van een website met een website builder?

Ja, de meeste website builders bieden de mogelijkheid om je eigen domeinnaam te gebruiken. 

Hoe maak ik een webshop met een website builder?

De meeste website builders bieden specifieke functies en sjablonen voor het maken van een website. Er zijn ook pakketten waarmee je niet alleen een website, maar ook een webshop kunt maken. Met programma’s als Webnemer of Weebly voeg je gemakkelijk producten toe of een betalingsgateway.

Welke website maker is de beste keuze voor mij?

Wat de beste website maker is voor jou, hangt af van jouw specifieke behoeften en vaardigheden. Het is goed om verschillende website builders te verkennen en te kijken welke functies en sjablonen het beste bij jou passen.

Kan ik een gratis website maken met een website builder?

Ja, sommige website builders bieden een gratis versie aan waarmee je een basiswebsite kunt maken. Houd er echter rekening mee dat er beperkingen kunnen zijn en dat je mogelijk moet upgraden naar een betaald pakket voor geavanceerdere functies.

Hoe lang duurt het voordat mijn website online is met een website maker?

Met een website maker kun je jouw website in elkaar zetten en publiceren zodra je klaar bent. Dit proces kan variëren, afhankelijk van de website maker en jouw eigen tempo, maar het kan vaak binnen enkele uren tot een paar dagen voltooid zijn.

Welke website builder is het beste voor het maken van een professionele site?

In onze ogen kun je het beste een professionele site maken met Webnemer. 

Kan ik een website maken met een website builder als ik geen ervaring heb?

Ja, de meeste website builders zijn juist bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben. De meeste builders bieden je een drag-en-drop editor waarmee je zonder technische kennis een website kunt maken.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.