Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Als Kapper een Website maken voor je kapsalon

In de afgelopen 17 jaar heb ik talloze websites gemaakt. Voor freelancers, kappers en grote bedrijven. Maar wat nu als je als kapper zelf een website wilt maken? In dit stappenplan leg ik je alles stap voor stap uit. 

Stap 1 | Kies het juiste programma om je website te maken

Tegenwoordig is het niet meer nodig om je website te laten maken. Je hebt zelfs geen enkele technische kennis nodig als je vandaag nog je eigen website wilt maken.

Met een programma als Webnemer kun je volledig gratis je website maken. Je betaalt slechts een kleine vergoeding voor de hosting zodra je jouw website live wilt brengen.

Met prachtige templates, handige designblokken en hun handige afsprakenkalender is dit een van de beste websitebouwers voor kapsalons. 

Stap 2 | Maak de belangrijkste pagina’s

Op een kappers website verwacht als je bezoeker enkele kritieke pagina’s. Belangrijke pagina’s over jouw salon, je producten, je behandelingen en natuurlijk je openingstijden. Laten we ze samen doornemen. 

Homepage

Laat de sfeer en ervaring van jouw salon zien op de homepage. Wat voor soort kapper zijn jullie? Welke mensen bezoeken over het algemeen jouw salon?

Zorg dat je duidelijk op je homepage vermeld hoe ik een afspraak kan maken, met wat voor soort behandelingen ik bij jou terecht kan en eventueel wat jullie tarieven zijn. 

Behandelingen

Toon een overzicht van alle beschikbare behandelingen. Zorg ervoor dat deze pagina goed te bekijken is op mobiele apparaten.

Geef gedetailleerde informatie over elke behandeling, inclusief prijzen en duur.

Afspraak maken

Bied een online afsprakenplanner aan. Dit scheelt jullie weer telefoontjes en maakt het de bezoeker extra gemakkelijk om zijn knipbeurt te plannen. 


Openingstijden en contact

Besteed aandacht aan je contactpagina. Zorg ervoor dat bezoekers gemakkelijk je openingstijden kunnen vinden. Vermeld je contactinformatie, zoals telefoonnummer en e-mailadres.

Over ons

Zorg voor een persoonlijke over ons pagina. Laat jezelf of je team aan stylisten zien. Maak duidelijk wat voor soort kapsalon jullie zijn. 

Stap 3 | Zorg voor extra online omzet

Grote kans dat je in je kapsalon al enkele producten aanbiedt. Denk aan extra gel, haarmaskers of shampoo.

Waarom je klanten alleen deze producten offline aanbieden als je met een paar simpele klikken al je eigen webshop online hebt staan?

Kies je voor Webnemer dan kun je al vanaf 39 euro per maand een website met webshop live hebben staan. Ideaal voor je vaste klanten en het trekken van nieuwe klanten.

Stap 4 | Denk aan mobiel

Veel van jouw klanten zullen je website tussendoor bezoeken. Wanneer ze op de bus wachten, stiekem op hun werk of wanneer ze net op de koffie zijn bij een vriendin. Zorg daarom dat je website er goed uitziet op de mobiel. Kies bijvoorbeeld voor een los ontwerp voor mobiele bezoekers of maak gebruik van een repsonsive desgin. 

Stap 5 | Optimaliseer voor Google

Zorg dat je kapsalon lokaal gevonden wordt door je website extra te optimaliseren. Besteed hierbij aandacht aan de lokale SEO. Benoem bijvoorbeeld niet alleen de naam van je kapsalon, maar ook de locatie waar je gevestigd bent. 

Stap 6 | Breng je website live

Controleer nog eens goed je website. Werkt de afspraakplanner, je contactformulier, is alles geoptimaliseerd voor Google? Ben je tevreden, breng dan je website live. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.