Acquisitie | Uitleg & Tips

Wat is acquisitie?

Acquisitie betekent letterlijk het verkrijgen van iets. In de meeste gevallen wordt met acquisitie het werven van klanten bedoelt, maar het kan ook om een bedrijfsovername gaan.

Welke vormen van acquisitie zijn er?

Binnen de acquisitie maak je onderscheid tussen hoe goed je de prospect of lead kent.

Dit doen we door een ’temperatuur’ aan onze potentiële klant mee te geven. Met andere woorden, hoe warm heb jij ze al gemaakt om bij jou te kopen?

We kennen de volgende vormen van acquisitie:

Koude acquisitie

Met koude acquisitie probeer je de aandacht te trekken van bedrijven die (nog) niet bekend zijn met je bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld door een persoonlijke brief of e-mail te sturen of gebruik te maken van telefonische acquisitie.

Lauwe acquisitie

Je bent al in contact met de lead, maar je weet nog niet of er daadwerkelijk behoefte is aan jouw dienst. Dit kan bijvoorbeeld gaan om oud klanten of relaties binnen je LinkedIn netwerk.

Warme acquisitie

Met warme acquisitie richt je je op relaties die al bestaan en zeer waarschijnlijk behoefte hebben aan jouw dienst. 

Bijvoorbeeld klanten die al iets van je gekocht hebben of bezoekers van je website die belangstelling voor je dienst getoond hebben. 

De slagingskans van warme acquisitie ligt aanzienlijk hoger omdat de bedrijven die je benaderd, al op de hoogte zijn van je bedrijf en wat je te bieden hebt.

Meer info over acquisitie

Waar moet je rekening mee houden?

Het plegen van acquisitie kost enorm veel tijd. Het is daarom belangrijk dat jouw sales pijplijn continu gevuld is met prospects of leads. Daarnaast dien je een duidelijk acquisitieplan te hebben om voorkomen dat je als kip zonder kop alles door elkaar doet en enorm van tijd of geld verbrand.

Gaat het jou erom dat je jouw bedrijf wilt laten groeien, maak dan niet de fout om zelf te zwoegen. Laat het internet het werk voor je doen en besteed je online marketing uit.

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan