Acquisitieproces | Uitleg en Tips

Wat is een acquisitieproces?

Een acquisitieproces kan duiden op de volgende situaties.

1 | Klanten

Binnen het acquisitieproces wordt de algemene acquisitiestrategie omschreven en alle stappen die er gezet worden om nieuwe klanten te werven.

2 | Bedrijf kopen

Een acquisitieproces kan ook gaan om het kopen van een bedrijf. Is dat het geval dan worden alle stappen omschreven. Van het onderzoek, de analyse tot aan de daadwerkelijke overdracht.

Hoewel een acquisitieproces ook kan slaan op de aankoop van een bedrijf, gaan wij in dit artikel in op het proces omtrent het werven van klanten.

Het voordeel van inzicht in je acquisitieproces

Hoe beter jij in kaart brengt hoe het complete acquisitieproces verloopt hoe meer informatie je hebt om iedere stap in het proces te optimaliseren.

Denk bijvoorbeeld aan het besparen van tijd door het wegnemen van bepaalde stappen of het verlagen van acquisitiekosten door het verkorte van het proces.

Zo breng je het acquisitieproces in kaart

Een acquisitieproces breng je in kaart door na te denken over iedere stap binnen je acquisitiestrategie.

Wat doe je om onder de aandacht te komen, je leads op te volgen, de deal te sluiten en ga zo maar door.

Gun jezelf hier voldoende tijd voor en denk bijvoorbeeld aan de volgende onderdelen:

Ga ervoor

Binnen het acquisitieproces omschrijf je alle acties die jou doet voor de acquisitie. Je beschrijft hoe je omgaat met de koude en warme acquisitie. Hoe je omgaat met je huidige klanten en hoe jij je relaties beheert.

Je begint dus bij het vaststellen van je doelgroep. Welke klanten passen het beste bij je en via welke manieren wil jij potentiële klanten bereiken?

Hoe ga je om met het werven van nieuwe klanten?

Wat doe je om je klanten tevreden te houden?

En als laatste, wat doe je met alle (nieuwe) relaties die je gelegd hebt?

Wil je nu op een slimmere manier acquisitie plegen? Laat het internet het werk voor je doen.

Dit kun je doen door je online marketing uit te besteden, of contact met ons op te nemen. Dan drinken we een bakkie koffie (of thee) en zullen we je er alles over vertellen.

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan