Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Een website maken voor je rijschool in 5 stappen

Maak in 5 simpele stappen een winstgevende website voor je rijschool.

Stap 1 | Kies het juiste programma om je website te maken

Het belangrijkste voor je rijschool website is dat je een programma uitkiest waarmee je gemakkelijk je website maakt, beheert en optimaliseert.

Heb je enige technische kennis en wil je bepaalde koppelingen maken, kies dan voor een CMS als bijvoorbeeld Wordpress.

Gaat het er jou vooral om dat je via je website nieuwe klanten kunt werven, maak het dan niet te ingewikkeld. 

Kies voor bijvoorbeeld een programma als Webnemer waarmee je gemakkelijk (en gratis) je website kunt maken. Je betaalt alleen een kleine vergoeding voor de hosting.

Met de talloze templates, handige website maker en zelfs een AI-functie heb je binnen een handomdraai een prachtige website gemaakt. 

Stap 2 | Maak de belangrijkste pagina’s

Om je rijschool meer online zichtbaarheid te geven heb je geen complexe of grote website nodig. Jouw website hoeft slechts te bestaan uit enkele kritieke pagina’s. Ik neem ze stuk voor stuk met je door. 

Homepage

Laat duidelijk op je homepage zien wie je bent. Toon ook eventueel de auto waarin je rijles geeft. Zo zijn er veel jongeren te prikkelen wanneer ze zien als ze in een ‘stoere’ auto mogen lessen.

Belangrijk is vooral dat je laat zien wie jullie als rijschool zijn. Toon foto’s van jezelf, laat zien wat je visie is als het gaat om het leren autorijden en zorg dat je precies die klanten aanspreekt die het beste bij je passen. 

Maak op je homepage ook ruimte om te linken naar je belangrijkste diensten en pagina’s. 

In het stappenplan meer klanten via je website gaan we daar nog veel dieper op in. 

Pakketten

Vaak bieden rijscholen verschillende pakketten aan. Als jouw bedrijf ook met pakketten werkt, toon deze dan op een makkelijk te vinden pagina.

Werkt jouw rijschool op een andere manier, laat dit dan duidelijk zien. Toon in ieder geval de tarieven op je eigen website en bied je bezoekers eventueel een mogelijk om vrijblijvend een proefles aan te vragen.  

Proefles

Jouw rijschool website kan niet zonder een pagina om een proefles aan te vragen. Een proefles aanbieden is een gemakkelijke manier om je bezoekers snel om te toveren tot potentiële klant. Daarnaast laat je iemand al ervaren hoe het is om rijles van jou te krijgen waardoor het voor jou een stuk makkelijker wordt om nieuwe pakketten te verkopen.

Onthoud dat je website er is om het eerste contact te leggen. Probeer iedere bezoeker zo snel mogelijk bij jou in de auto te krijgen. 

Extra’s

Bied je ook ondersteuning aan bij bijvoorbeeld de theorielessen, heb je een e-learning gemaakt of zijn er naast de rijlessen nog andere diensten die je aanbiedt, geef ze een plek op je website. 

Over ons

Zorg voor een persoonlijke over ons pagina. Laat jezelf of je team van rijinstructeurs zien.

Contact

Geef je bezoekers een makkelijke mogelijkheid om in contact met jou te komen. Zit je overdag vaak in de auto, kies dan voor een contactformulier of een bel mij terug mogelijkheid. 

Stap 3 | Denk aan mobiel

Veel van jouw klanten zullen je website tussendoor bezoeken. Bijvoorbeeld op school, stiekem op het werk of ergens op het terras. Zorg dat jouw website goed te bekijken is op mobiele apparaten. 

Stap 4 | Optimaliseer voor Google

Zorg dat je rijschool gevonden wordt door je website extra te optimaliseren. Besteed hierbij aandacht aan de lokale SEO. Benoem bijvoorbeeld niet alleen de naam van je bedrijf, maar ook de plaats waar je gevestigd bent. 

Stap 5 | Breng je website live

Controleer nog eens goed je website. Werkt de afspraakplanner, je contactformulier, is alles geoptimaliseerd voor Google? Ben je tevreden, breng dan je website live. 

Conclusie

Je kunt altijd je rijschool website laten maken, maar wil je geld besparen, weet dan dat je het ook prima zelf kunt. Zorg dat je aandacht besteedt aan de belangrijkste pagina’s, maak gebruik van een programma als bijvoorbeeld Webnemer en begin gewoon. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een rijschool website laten maken?

Als je een rijschool website wilt laten maken, zijn er verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om een webdesigner in te huren die een website op maat voor je bouwt. Daarnaast zijn er ook websitebouwers die templates voor rijscholen aanbieden, waarbij je zelf de website kunt invullen met je eigen content. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen wensen en behoeften, en te bepalen welke optie het beste bij jou past.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn rijschool website goed gevonden wordt?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je rijschool website goed gevonden wordt. Dat begint al bij het maken van je website. Zorg dat de belangrijkste pagina’s op je website staan, je de juiste zoekwoorden hebt verwerkt en aandacht besteed aan een goede SEO strategie

Hoe kan een professionele rijschool website helpen om meer leads te genereren?

Een professionele rijschool website helpt je vooral bij de leadgeneratie wanneer je ervoor zorgt dat je goed gevonden wordt. Dit kan door bijvoorbeeld het opzetten van een Google Ads campagne of via een SEO strategie.

Wat is het belang van een responsive rijschool website?

Een responsive rijschool website is belangrijk omdat steeds meer mensen gebruikmaken van mobiele apparaten om websites te bezoeken. Met een responsive website wordt de gebruikerservaring op zowel desktop als mobiele apparaten geoptimaliseerd. Je website past zich automatisch aan het schermformaat aan, waardoor bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en de content goed leesbaar blijft. 

Kan ik zelf mijn rijschool website bouwen?

Ja, het is mogelijk om zelf je rijschool website te bouwen. Er zijn verschillende websitebouwers beschikbaar die gebruiksvriendelijke interfaces bieden, waardoor je geen technische kennis nodig hebt. Je kunt kiezen uit verschillende templates die speciaal zijn ontwikkeld voor rijscholen, en deze zelf aanpassen.

Wat is het belang van goede teksten op mijn rijschool website?

Goede teksten op je rijschool website zijn belangrijk omdat ze potentiële leerlingen kunnen overtuigen om voor jouw rijschool te kiezen. Het is belangrijk om je teksten duidelijk en overtuigend te formuleren, zodat bezoekers direct begrijpen wat jouw rijschool te bieden heeft. Laat altijd je teksten verbeteren door een tekstschrijver of een van de vele AI-tools.

Kan ik mijn bestaande rijschool website laten aanpassen door een webdesigner?

Ja, het is mogelijk om je bestaande rijschool website te laten aanpassen door een webdesigner. Een ervaren webdesigner kan je helpen om je website te verbeteren op het gebied van design, gebruiksvriendelijkheid en conversie. 

Kan ik mijn rijschool website laten integreren met een lesplanner of online boekingssysteem?

Ja, het is mogelijk om je rijschool website te laten integreren met een lesplanner of online boekingssysteem. Een webdesigner kan je helpen bij het kiezen en implementeren van een geschikt systeem dat past bij jouw rijschool. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.