Zo Kom Jij Bovenaan in Google in 8 Simpele Stappen

In 8 Stappen bovenaan in Google komen?

Als je het over een betere positie in Google hebt vergeten veel mensen de basisstappen. Enkele simpele stappen die iedereen op zijn of haar website kan toepassen, maar die wel het verschil maken tussen onderaan of bovenaan in Google!

Stap 1 – Begin met bloggen!

Over het algemeen kun je zeggen dat de beste optimalisatie voor een website het leveren van kwalitatief hoogstaande inhoud (zogenaamde “content”) is in combinatie met een gedegen structuur.

Het delen van waardevolle content is zelfs zo effectief dat het volgens onderzoek beter werkt dan adverteren.

Waarom content marketing zo effectief is:

  • 61% van de consumenten heeft wel eens iets gekocht via een blogartikel
  • 77% van de internetgebruikers leest blogartikelen
  • 70% van de consumenten leert een bedrijf liever kennen via content dan via advertenties
  • Bedrijven die actief bloggen ontvangen gemiddeld 80% meer bezoekers op hun website en generen gemiddeld 126% meer leads.

Start vandaag nog en begin met bloggen!

Als je gaat beginnen met bloggen, zorg dan dat je een goede nichemarkt kiest en weet hoe je perfecte seo teksten schrijft!

Een pakkende SEO titel – Stap 2 om gevonden te worden op Google

Stel dat jij je titel goed geoptimaliseerd hebt voor Google. Je hebt de juiste zoekwoorden verwerkt, het liefst aan het begin van de zin, en wordt goed gevonden. Als ik nu de titel zou lezen, nodigt het dan voldoende uit om er op te klikken? Hoe kun jij er nu voor zorgen dat je werkt aan een betere positie in Google, en de aandacht trekt van de bezoekers?

Kies de beste zoekwoorden

Schrijf de belangrijkste zoekwoorden van je artikel op. Waar wil jij straks goed op gevonden worden? Kijk vervolgens in de Google Keywordplanner wat het aantal zoekopdrachten per maand is.

Wees slimmer dan je concurrent

Iedereen wil bovenaan in Google staan. Het liefst ook nog voor dat ene zoekwoord met die duizenden zoekopdrachten per maand. Nu is de keuze aan jou!

Kies jij voor een zoekwoord met 1.000 zoekopdrachten en 30.000 concurrenten of kies je liever voor de gemakkelijkere weg en ga je voor een zoekwoord met minder concurrentie?
Als jij het zoekwoord gevonden hebt waar jij je op wilt richten tik dan het volgende in Google in: Allintitle: Jouw zoekwoord

Bovenaan in Google Tip! Bekijk de concurrentie:

Het aantal gevonden resultaten zegt iets over je concurrentie. Zo worden er 308 webpagina’s gevonden met ” Internet Marketing Gemak” in hun titel. De titel van een pagina is het belangrijkste on-site seo (op de website zelf) element dat jij kunt inzetten voor een goede positie in Google.

Het aantal geoptimaliseerd titels (gevonden resultaten) zegt wat over het aantal concurrenten op dat zoekwoord.

Hoe je ze laat klikken!

Als je een goed zoekwoord hebt gevonden voor jouw pagina kun je beginnen met het bevorderen van het klikgedrag. Je probeert bij deze stap een pakkende titel te maken waar ook nog het zoekwoord in verwerkt is.

Het mooiste zou zijn als je begint met je zoekwoord om vervolgens het brein van je bezoekers te prikkelen.

Wil je nu echt bovenaan komen in Google? Volg dan de SEO Cursus

Zoekmachine vriendelijke kopjes– Stap 3 voor een betere positie in Google

Je hebt hoogstwaarschijnlijk op Google.nl gezocht naar een manier om bovenaan in Google te komen en bent op dit artikel gestuit. Of misschien ben je wel via twitter hier terecht gekomen. Het maakt ook eigenlijk niet uit.

Maar ga eens terug naar het moment dat jij op de website kwam. Wat was het eerste dat jij deed?

Als jij geen uitzondering bent op de regel, dan heb je het artikel snel doorgescrold, enkele plaatjes en kopjes bekeken en bent vervolgens begonnen met lezen. Als je zelfs bij de vluchtige bezoeker hoort heb jij nog helemaal niets gelezen en ben je gewoon hier begonnen. Dit is precies zoals het op de meeste websites gaat.

Bezoekers komen, lezen wat, en gaan weer. Aan jou de taak om mensen zo lang mogelijk op je website te houden. Maar hoe doe je dat?

Kies de juiste zoekwoorden

Kopjes liggen niet ver van je titel af, ze zeggen beide immers iets over het thema of onderwerp van de tekst. Omdat de titel en kopjes van een webpagina zo veelzeggend zijn hecht Google hier veel waarde aan.

Het verwerken van zoekwoorden in de kopjes van je pagina kan wel eens het verschil maken tussen of je een nummer 8 positie bekleedt of bovenaan in Google staat.

Oké, dus ik moet gewoon alles volproppen met zoekwoorden? Nee, helaas, was het maar zo simpel.

Ook bij je kopjes geldt, schrijf voor je bezoekers, optimaliseer voor Google.

Hou de aandacht vast!

Als ik op deze pagina alle kopjes verwijderd had weet ik zeker dat jij deze tekst niet gelezen zou hebben.

Kopjes zorgen ervoor dat de webtekst behapbaar blijft. Jij kunt immers zo gemakkelijk bepalen welke stukken jij wel wilt lezen en bovenal welke niet.
Om de aandacht van je bezoekers vast te houden gebruik je een prettige opmaak, voldoende witregels, en kopjes die duidelijk maken waar de paragrafen over gaan.

Afbeeldingen optimaliseren voor een betere vindbaarheid van je website – Stap 4

Google kan je afbeeldingen (nog) niet lezen. Om Google te vertellen waar de afbeelding over gaat zul je deze moeten optimaliseren.

Hoe doe je dat?

Stap 1, Verklein je afbeeldingen

Als je gebruik maakt van een CMS als bijvoorbeeld Joomla! of WordPress kun je in de backend je afbeeldingen automatisch verkleinen. Hoewel deze functie erg handig lijkt kun je hem beter niet gebruiken.

Wil jij een afbeelding niet in volledige grootte weergeven, verklein deze dan eerst op je computer. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld gratis software als Gimp.

Stap 2, Kies voor de beste indeling

Als jij een afbeelding opslaat heb je de keuze uit verschillende extensies. Gebruik voor je webpagina’s altijd jpeg. Heb je een transparante afbeelding gebruik dan .png.

Waarom?

De bestandsindelingen jpeg en png schelen laadtijd op je website en doen geen enkele afbreuk aan de kwaliteit.

 

Stap 3, Kies voor een zoekwoordrijke bestandsnaam

Al bij het opslaan van je afbeeldingen kun je beginnen met het optimaliseren voor een betere positie in Google. Sla al je afbeeldingen op met een beschrijvende tekst of zoekwoord.

Stap 4, Stel een alt-tekst in

Een alt-tekst (alternatieve tekst) is de tekst die weergeven wordt wanneer een afbeelding niet geladen kan worden. Met de volgende html code kun je een alt-tekst toevoegen aan jouw afbeeldingen.

Dit ziet er zo uit in HTML: <code><img src=”/bron-van-de-afbeelding” alt=”jouw alternatieve tekst”> </code>

 

 

Stap 5, Geef je afbeelding een online titel

Naast de alt-tekst kun je ook nog een titel meegeven aan je afbeelding. <code><img src=”/bron-van-de-afbeelding” alt=”jouw alternatieve tekst” title=”jouw titel”> </code>

 

Een Google vriendelijke Sitemap Installeren – Stap 5 om hoog in Google te komen

Een sitemap is een complete weergave van alle pagina’s op jouw website. Een goede sitemap is gecreëerd in XML.

Dit klinkt heel technisch, maar tik maar eens in Google “sitemap” in.

Zo zijn er namelijk zat handige programmeurs geweest die een plugin aanbieden om automatisch een goede sitemap te maken.

Zorg voor een goede websitenavigatie – Stap 6 om hoog in Google te staan

De navigatie op jouw website is om twee redenen belangrijk:

1. Het verdeelt de waarde over je website.
2. Het vertelt je bezoekers hoe ze de weg kunnen vinden.

Stap 1, Verdeel de waarde over de belangrijkste pagina’s

Elke pagina op jouw website heeft een bepaalde waarde opgebouwd. Zo heeft je homepage over het algemeen de meeste waarde. Vanuit je homepage wordt er vervolgens waarde doorgespeeld naar andere pagina’s.

Stel dat je website een waarde heeft van 10 punten. Dan betekent dit dat jij 10 punten te verdelen hebt. Als jij 10 linkjes op je homepage plaatst krijgt elke link 1 punt mee. Plaats jij er maar 5, dan krijgt elke link 2 punten mee.

Denk goed na naar welke pagina’s of elementen jij linkt.

Bovenaan in Google tip!

Link nooit naar afbeeldingen. Als jij op je website afbeeldingen gebruikt dan heb je de mogelijkheid om deze verkleind, in de vorm van een thumbnail, weer te geven.

Over het algemeen wordt er dan automatisch een linkje gemaakt naar de afbeelding met de originele grootte. Dit is zonde want je verspilt hiermee een waardevolle link en dus punten.

Stap 2, Maak het je bezoekers gemakkelijk

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een webpagina niet binnen een paar klikken kan vinden verdwijnt mijn muis, al voordat ik er erg in heb, naar het rode kruisje rechtsboven in het beeldscherm.

Wil jij een goede websitenavigatie, dan zou zelfs een kind van 4 jaar de weg moeten vinden. Zorg dat je goed nadenkt over of je je menu links, of rechts plaatst, waar jij je call to action neerzet en welke weg het makkelijkst naar het uiteindelijke doel leidt: je verkoop.

Gevonden worden op Google tip!

Bekijk in Google Analytics welke pagina’s het meest bezocht worden en zorg dat deze pagina’s gemakkelijk te bereiken zijn!

Stap 3, Verdeel de waarde met interne links

We hebben het net al gehad over de waarde die een link kan meegeven aan een andere pagina. Door gebruik te maken van interne links speel je dus continu waarde door van de ene, naar de andere pagina.

Gebruik altijd een broodkruimel. Een broodkruimel is een klein menu dat je bezoeker (en Google) precies vertelt op welke pagina ze zijn beland en welke pagina’s er nog boven liggen.

Voorbeeld van een broodkruimel:

 

Bovenaan in Google tip!

Zorg dat je vandaag nog begint met een blog. Hoe meer pagina’s je website heeft, hoe meer waarde je op kunt bouwen en hoe beter je gebruik kunt maken van interne links.

Redirect naar www of geen www – stap 7 om hoger in Google te komen

Op het internet werken we met domeinen. Zo is de domeinnaam de naam van je website en een subdomein het gedeelte dat voor je domein staat.

Zo is www.internetmarketinggemak.nl het domein van Internet Marketing Gemak.

Alles wat we voor het domein plaatsen wordt een subdomein genoemd. Een subdomein wordt door Google als een aparte website gezien. Zo is www.internetmarketinggemak.nl in de ogen van Google een andere website dan .internetmarketinggemak.nl

Hoewel het voor de bezoekers weinig uitmaakt of ze nu wel of niet www voor jouw domein typen, ze komen immers op dezelfde website terecht, voor Google maakt dit een groot verschil. Google ziet namelijk exact dezelfde inhoud op twee verschillende websites staan. Dit betekent dat alle waarden over twee websites verdeeld worden en de op duplicate content verhoogt.

Is een webpagina bijna een exacte kopie van een andere pagina die al op internet te vinden is, dan verspil je daarmee je kans om bovenaan in Google te komen!

Hoe los je dit op?

Stap 1, zorg voor een .htacces of web.config bestand

Een .htacces bestand is niets meer dan een simpel kladblok bestandje. Met een .htacces bestand geef je een internetbrowser instructies over hoe deze jouw website moet behandelen. Elke website heeft een .htacces of web.config bestand.

Gebruik een ftp programma (bijvoorbeeld het gratis programma filezilla) om je .htacces of web.config bestand te downloaden.
Plaats vervolgens de volgende code in je .htacces bestand: .

.htacces bestand van WEL www naar GEEN www

 

.htacces van GEEN www naar WEL www

 

Let op! Werkt de code niet?

Kijk dan of er wel een punt voor je bestand staat. Dus niet htacces.txt maar .htacces

Heb je geen htacces bestand? plaats dan de volgende code in je web.config bestand

 

Begin met linkbuilden – Stap 8

Linkbuilding houdt in dat je probeert zoveel mogelijk links naar pagina’s op jouw website te krijgen vanaf andere websites. Inkomende links verbeteren je positie in Google. Hoe hoger de kwaliteit van een link, hoe meer effect het heeft op jouw positie in de zoekresultaten.

Vertel me… Hoe zorg jij dat je gevonden wordt op Google?

En al een plannetje gemaakt hoe jij gaat werken aan een betere positie in Google of heb je al een plan om helemaal bovenaan te komen?

Vertel het me in de reacties! O en trouwens, als je jouw netwerk ook een betere positie in Google gunt, deel dit artikel dan even via social media! Ik zou het in ieder geval super tof vinden!

Wil je nu echt bovenaan komen in Google? Volg dan de SEO Cursus

2 reacties

  1. Patrick Schreibing 15/11/2016

Plaats een reactie

Begrippen Content Marketing Google Adwords
pakkende-titel
Wat 150.000 Titels ons geleerd hebben over een Pakkende Titel
Online Marketing Strategie
De Online Marketing Strategie voor meer klanten – 7 handige stappen
Keyword Analyse – Kies de Beste Zoekwoorden En Kom Bovenaan in Google
Linkbuilden
Long Tail Keywords Voor Een Hogere Positie In Google
8 SEO-tips voor een vindbare website in 2017
Keyword Analyse – Kies de Beste Zoekwoorden En Kom Bovenaan in Google
Neuromarketing
Hoe belangrijk is taalgebruik voor jouw webteksten?
Overtuig met een goed frame
Wat is framing? Maak een frame dat overtuigt.
Hersendelen-Marketing
3 Verschillende Breinen en Het Effect op Jouw Omzet
LinkedIn Twitter
Hoe werkt facebook? 6 tips hoe je jouw zakelijke Facebook pagina het best in kunt zetten!
Hoe-werkt-twitter-effectiever
Hoe Werkt Twitter en Hoe Zorg je Voor Meer Betrokkenheid?
Definitie Social Media
De Definitie van Social Media en Hoe jij er Succesvol Mee Omgaat